Broer og kroner
Hvis du magler tænder kan de erstattes af broer eller kroner
Inge har mange års erfaring i rekonstruering af hele tandsættet. Forløbet er i første seance, grundigt at undersøge dit tandsæt. I en efterfølgende seance gennemgår tandlægen forskellige løsninger med tilhørende prisoverslag. Løsningerne vil præsenteres så det er muligt for dig at vurdere og beslutte løsningsmodellen. Ring gerne og få en uforpligtende behandlingsplan.
Kroner
Hvorfor skal man have en krone? Når der er betydeligt mangel af tandsubstans eller hvis tanden er blevet rodbehandlet, vil det forbedre prognosen at få påsat en krone. En krone virker som en form for beskyttende hætte omkring tanden, hvilket øger den naturlige tands holdbarhed og reducere risikoen for at tanden knækker. Hvis man knækker tanden, er der risiko for at miste tanden. Kronen vil typisk være fremstillet af metalkeramik eller porcelæn. Begge kroner tilbyder en fremragende holdbarhed og er kosmetisk rigtig flotte. Ved en metalkeramikkrone består kernen af metal, der derefter belægges med porcelæn for at opnå et naturligt udseende.
Broer
Med en bro kan du få erstattet dine manglende tænder. Du kan både få den optimale tyggefunktion tilbage, og opnå et flot smil.
Hvad er en tandbro? En tandbro kan erstatte en eller flere manglende tænder. Tanbroen hviler på de eksisterende nabotænder. Den fastgøres til de naturlige tænder ved at cementere (lime) den på, hvilket gør den undtagelig. Broen tilbyder en permanent løsning, der giver samme fremragende tyggefunktion som naturlige tænder. Hvornår anvendes en bro? Normalt vil tandlægen vælge at anbefale en tandbro, hvis de omkringliggende tænder allerede har store fyldninger i, da større fyldninger kan gøre tænderne svage.
Og ligeledes omvendt, vil tandlægen fravælge denne løsning, hvis de tænder, der skal bære broen, er sunde og fri for fyldninger.
At tilpasse en bro indebærer altid at slibe 1 mm af de tænder der skal bære broen. Dette sikrer en nøjagtig pasform. Ved at tage et aftryk af tænderne og en farveprøve, kan tandteknikeren fremstille en bro der passer til de slebne tænder og som vil beskytte dem. Herefter påføres de manglende tænder i porcelæn på broen. En bro består typisk af mindst tre sammenhængende kroner, da den skal indeholde mindst to bropiller og et mellemstykke. Det er dog muligt at konstruere tandbroer med flere sammenhængende led, hvis der er behov for at genoprette en række tænder i over – eller underkæben.
Få en gratis konsultation
Tandlægeklinik i hjertet af København
Du finder klinikken på Studiestræde 51, 1554 København
Åbningstider
Mandag 08:15 – 16:30
Tirsdag 08:15 – 17:30
Onsdag 08:15 – 14:30
Torsdag 08:15 – 18:00
Fredag 08:15 – 14:30