Paradentosebehandling i København

Vi hjælper dig mod paradentose

Vi er eksperter i behandling af paradentose, eller som vi på klinikken kalder det, parodontitis marginalis.

Hvad er paradentose?

Paradentose er en betændelsestilstand i dit tandkød og knoglen, der sidder rundt om tandrødderne. Betændelsen vil langsomt nedbryde dit tandkød, hvilket betyder, at dine tænder kan blive løse. Derfor kaldes sygdommen på mere alment sprog “de løse tænders sygdom”. Paradentose opstår, når du ikke får børstet tænder eller brugt tandtråd godt nok, da plakken derved ikke fjernes. Problemet ved paradentose er, at du ikke kan kurere det, hvis du først har fået det.
Det er ikke en sygdom, man som sådan kan se med det blotte øje. Du kan i stedet tage dine forholdsregler, så paradentosen spredes langsommere, så du kan beholde dine tænder længere. Der er derfor en række ting, som du skal være opmærksom på, så du enten kan forebygge eller gå i behandling for paradentose.
 

Paradentose symptomer

For at tage forbehold mod værre grader af paradentose, er der symptomer, som du kan være opmærksom på. Ved første fase, begyndende paradentose, er muligt at redde tænderne, hvis man kommer i behandling tidligt nok. Symptomerne er:
 
  • Rødt og hævet tandkød
  • Kan bløde, når du børster tænder eller spiser
  • Dårlig lugt eller smag i munden og dårlig ånde
 
Hvis du oplever nogen af ovenstående, vil vi anbefale dig straks at søge hjælp. Ved disse symptomer vil dine tænder stadig være til at redde, og du bør derfor kontakte tandlægen. Der er også andre symptomer, som du kan være opmærksom på. Kontakter du ikke tandlægen ved ovenstående symptomer, er der chance for, at dine tænder ikke er til at redde. Disse symptomer indebærer:
 
  • Tænderne føles løse
  • Mellemrum mellem dine tænder, der ikke var der før
  • Fornemmelsen af, at dine tænder passer anderledes sammen, når du tygger
 
Oftest mærker man ingen af symptomerne før, det er for sent. Hvis du dog mærker nogle af disse symptomer tidligt nok og kontakter din tandlæge, vil det være muligt at redde dine tænder med behandling.
 

Behandling af paradentose

Den simple

Når du at blive opmærksom på begyndende paradentose, er behandlingen rimelig simpel. Alt det kræver er grundig tandbørstning og mundhygiejne, så kan du hindre, at paradentosen spredes agressivt. Det kan være svært, hvis du ikke søger råd og hjælp hos tandlægen. Når du børster tænder, vil det være mørkt og du kan dermed ikke vide dig sikker på, hvornår du har fået det hele med. Bakterierne sidder bedre fast på de rug overflader, og derfor er især tandsten godt for dem.
 

Derfor vil vi ved begyndende paradentose anbefale, at du får foretaget en udvidet tandrensning. Her fjerner vi samtlige tandsten i din mund, og gør derudover dine tænder mere glatte. Ved at udglatte dine tænder bliver det også nemmere for dig at holde dem rene, så paradentosen udvikler sig markant langsommere. Det bliver også nemmere for mundens egne mekanismer at holde tænderne rene, når vi har glattet dem ud.. Har du fået foretaget en udvidet tandrensning skal du efter 3 måneder til eftertjek, så vi kan sikre, at alt er som det skal være.

 

Den omfattende

Har paradentosen fået lov at udvikle sig, med eller uden behandling, og du nu mærker de sidste symptomer, kan det være sværere at redde. Dermed ikke sagt, at der ikke er noget, som man kan gøre for at forsøge. Er paradentosen fremskreden kan vi foretage et kirurgisk indgreb, hvor vi skånsomt ligger tandkødet til side og får adgang til roden. Her fjerner vi så både tandsten og det syge væv. Det stopper paradentosen fra at progressere aggressivt, og samtidig vil dine tænder heller ikke blive lange at se på. Får du foretaget et kirurgisk indgreb, bliver du syet til sidst, og skal komme igen 7 dage senere for at få trådene fjernet.
 

Er paradentosebehandling dyr og smertefuld?

Når du skal have foretaget en behandling for paradentose, er det meget individuelt, om det er smertefuldt eller ej. Det afhænger af følsomheden for dine tænder og tandkød. Vi kan tilbyde lokalbedøvelse eller bedøvelsesgel, hvis du ønsker dette.
 
Prisen for behandling af paradentose kan variere meget, da det kommer an på, hvor fremskreden det er i dit tilfælde. Her skal vi foretage en pocheregistrerering, hvor vi måler omfanget af paradentosen på 6 forskellige tænder. Når vi har foretaget pocheregistreringen kan vi give dig et prisoverslag for behandlingen.
 
Tandregulering Inge

For os er det vigtigt at du føler dig tryg og bliver behandlet med omsorg

Tandlægeklinik i hjertet af København

Du finder klinikken på H. C. Andersens Boulevard 38, 4. Th, 1553 København V

Kontakt os

Bestil tid her på hjemmesiden eller ring til os 

Åbningstider

Mandag 08:15 – 16:30
Tirsdag 08:15 – 17:30
Onsdag 08:15 – 14:30
Torsdag 08:15 – 18:00
Fredag 08:15 – 14:30

Send en besked til CityDent